Postup
1 - Maso prošpikujeme kostičkami slaniny. Uděláme to tak, že maso nakrájíme na plátky silné alespoň 1 cm a do každého plátku uděláme nožem dirky a vložíme do nich cca 6 kostiček slaniny. Plátky pak nakrájíme na kostičky tak, aby v každé kostce masa byla jedna kostička slaniny. 2 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky a rozškvaříme ji. Potom na tento základ vložíme maso a vaříme ho z obou dokud se maso nezatáhne. Maso potom lehce zalijeme vodou tak, aby se dusilo a dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké. Dle potřeby doléváme vodu. Když je maso měkké omáčku dle chuti osolíme, přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme dalších 5 minut. Do omáčky přidáme kysanou smetanou, necháme ji přejít na staženém plameni varem 3 minuty. Omáčku zjemníme citronovou šťávou, případně ji dle chuti dosolíme. Dobrou chuť.