Postup
1 - Maso nakrájíme na menší kousky. V hrnci nejprve rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a mícháme ji přitom tak, aby jsme omastili dno hrnce. Potom přidáme na drobno nakrájenou všechnu cibuli a zpěníme ji. Na tento základ vložíme maso, které osolíme a za občasného promíchání zasmahneme maso tak, aby se zatáhlo. Přidáme všechno koření a dobře promícháme. Potom maso zalijeme vodu tak, aby se dusilo. Když se vyvaří první část vody, přilijeme víno a dusíme dokud maso není měkké. Dle potřeby přiléváme vodu. Nakonec omáčku dle chuti dosolíme a přidáme zakysanou smetanu, kterou dobře metličkou rozmícháme, necháme přejít na staženém plameni 3 minuty varem a je hotovo. Na talíři zdobíme jednotlivé porce nasekanou pažitkou nebo petrželkou, jak kdo rád. Rýži uvaříme v rýžovaru s uvedenými surovinami, koření dobře rozmícháme a promícháme s rýží. Dobrou chuť.