hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    guláč řezníka z rohozce (1).JPGguláč řezníka z rohozce (2).JPGlitické knedlíčky (1).JPGguláč řezníka z rohozce (3).JPG
    • guláč řezníka z rohozce (1).JPG
    • guláč řezníka z rohozce (2).JPG
    • litické knedlíčky (1).JPG
    • guláč řezníka z rohozce (3).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso nakrájíme na kostičky, cibule na drobno. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme mletou papriku a vložíme maso, které osolíme. Vše dobře promícháme a maso opečeme tak, aby se zatáhlo. Potom přidáme rajčatový protlak, kmín a pepř, zalijeme vodou tak, aby se vše dusilo a dobře promícháme. Dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké. Dle potřeby přiléváme vždy trochu vody. 2 - Když je maso měkké přidáme prolisovaný česnek, majoránku a dle chuti omáčku ochutíme. Na menším množství sádla si v nepřilnavé pánvi osmahneme houby nakrájené na plátky a slaninu nakrájenou na kostičky. Směs přidáme k omáčce. Omáčka je díky houbám a protlaku dostatečně zahuštěná, není ji tedy potřeby vysmahnout na tuk a přidávat mouku jako se obvykle do gulášů přidává. Omáčku dle chuti dosolíme a necháme ještě na staženém plameni přejít 5 minut varem. Připravíme si knedlíčky. 3 - Rohlíky nakrájíme na kostičky a třetinu na másle opečeme. V míse promícháme všechny ostatní předepsané suroviny a přidáme osmahlé kousky rohlíků a znovu dobře vše promícháme. Mléko přidáváme až dle potřeby pokud by těsto bylo příliš tuhé. Odvážíme si malé knedlíčky cca 40 g, v dlani z nich vytvoříme kuličky, které vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 15 minut. 4 - Na talíři knedlíčky napůlíme, přidáme omáčku a každou porci ozdobíme malou nasekanou nakládanou okurkou a pažitkou. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na guláš

















  • Na knedlíčky











  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz