hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    guláč řezníka z rohozce (1).JPGguláč řezníka z rohozce (2).JPGlitické knedlíčky (1).JPGguláč řezníka z rohozce (3).JPG
    • guláč řezníka z rohozce (1).JPG
    • guláč řezníka z rohozce (2).JPG
    • litické knedlíčky (1).JPG
    • guláč řezníka z rohozce (3).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Maso nakrájíme na kostičky, cibule na drobno. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme mletou papriku a vložíme maso, které osolíme. Vše dobře promícháme a maso opečeme tak, aby se zatáhlo. Potom přidáme rajčatový protlak, kmín a pepř, zalijeme vodou tak, aby se vše dusilo a dobře promícháme. Dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké. Dle potřeby přiléváme vždy trochu vody. 2 - Když je maso měkké přidáme prolisovaný česnek, majoránku a dle chuti omáčku ochutíme. Na menším množství sádla si v nepřilnavé pánvi osmahneme houby nakrájené na plátky a slaninu nakrájenou na kostičky. Směs přidáme k omáčce. Omáčka je díky houbám a protlaku dostatečně zahuštěná, není ji tedy potřeby vysmahnout na tuk a přidávat mouku jako se obvykle do gulášů přidává. Omáčku dle chuti dosolíme a necháme ještě na staženém plameni přejít 5 minut varem. Připravíme si knedlíčky. 3 - Rohlíky nakrájíme na kostičky a třetinu na másle opečeme. V míse promícháme všechny ostatní předepsané suroviny a přidáme osmahlé kousky rohlíků a znovu dobře vše promícháme. Mléko přidáváme až dle potřeby pokud by těsto bylo příliš tuhé. Odvážíme si malé knedlíčky cca 40 g, v dlani z nich vytvoříme kuličky, které vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 15 minut. 4 - Na talíři knedlíčky napůlíme, přidáme omáčku a každou porci ozdobíme malou nasekanou nakládanou okurkou a pažitkou. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na guláš

















  • Na knedlíčky











  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz