Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Česko
Východní Čechy
Postup
1 - Maso nakrájíme na kostičky, cibule na drobno. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme mletou papriku a vložíme maso, které osolíme. Vše dobře promícháme a maso opečeme tak, aby se zatáhlo. Potom přidáme rajčatový protlak, kmín a pepř, zalijeme vodou tak, aby se vše dusilo a dobře promícháme. Dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké. Dle potřeby přiléváme vždy trochu vody. 2 - Když je maso měkké přidáme prolisovaný česnek, majoránku a dle chuti omáčku ochutíme. Na menším množství sádla si v nepřilnavé pánvi osmahneme houby nakrájené na plátky a slaninu nakrájenou na kostičky. Směs přidáme k omáčce. Omáčka je díky houbám a protlaku dostatečně zahuštěná, není ji tedy potřeby vysmahnout na tuk a přidávat mouku jako se obvykle do gulášů přidává. Omáčku dle chuti dosolíme a necháme ještě na staženém plameni přejít 5 minut varem. Připravíme si knedlíčky. 3 - Rohlíky nakrájíme na kostičky a třetinu na másle opečeme. V míse promícháme všechny ostatní předepsané suroviny a přidáme osmahlé kousky rohlíků a znovu dobře vše promícháme. Mléko přidáváme až dle potřeby pokud by těsto bylo příliš tuhé. Odvážíme si malé knedlíčky cca 40 g, v dlani z nich vytvoříme kuličky, které vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 15 minut. 4 - Na talíři knedlíčky napůlíme, přidáme omáčku a každou porci ozdobíme malou nasekanou nakládanou okurkou a pažitkou. Dobrou chuť.