Postup
1 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájenou zeleninu, hrášek a za občasného promíchání povaříme 5 minut. Přidáme rýži uvařenou v rýžovaru, rozšlehané vejce a dle chuti pepř. Vše důkladně promícháme. Nádivkou naplníme kuře a zepředu ho uzavřeme párátky. Podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů 50 - 60 minut, dle velikosti kuřete. Během pečení občas přelijte kuře výpekem. Posledních 5 minut pečte v otevřeném pekáči aby jste měli zlatavou kůžičku. 2 - Výpek z masa přelijte do menšího hrnce, přidejte lžíci hladké mouky a povařte na staženém plameni 10 minut. Získáte chutný sosíček. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.