Postup
1 - Kuře nebo kuřecí maso (stehna, kousky) osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Rozpuštěné a zchladlé máslo smícháme s kořením a potřeme touto směsí maso. Vložíme do uzavřeného zapékacího pekáče, podlijeme trochou drůbežího vývaru a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů na 40 - 45 minut, dle velikosti porcí. Přibližně 10 minut před koncem pečení sundáme vrchní víko a dopečeme. 2 - Brambory uvaříme necháme zcela vychladnout , oloupeme a nastrouháme. Brambory lehce osolíme, přidáme zcela zchladlé rozpuštěné máslo, vejce, mouku a krupici. Vše dobře promícháme, z těsta vytvoříme šišky knedlíků. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 20 minut. Dobrou chuť.