Postup
1 - Máme dvě možnosti, vykostit kachnu nebo si koupit požadované množství masa samostatně. Kachní maso nakrájíme na menší kousky. Ve woku na sádle osmahneme cibulku, přidáme kachní maso a orestujeme maso tak aby se zatáhlo. Přidáme víno bambus i se šťávou ze skleničky, zázvor, pórek nakrájený na kolečka a papriku nakrájenou na tenké nudličky. Vše dobře promícháme a 2 minuty povaříme pod pokličkou. Přidáme vývar, cukr, dle chuti sůl a sojovou omáčku. Přivedeme k varu a povaříme pod pokličkou 10 minut na mírně staženém plameni. Nakonec přidáme v malém množství vývaru rozpuštěný škrob, promícháme, necháme přejít 3 minuty varem. 2 - Mandle spaříme, oloupeme, lehce rozmícháme se lžící oleje a vložíme na 20 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů. Kachní směs podáváme s jasmínovou rýží a mandlemi. Dobrou chuť.