Postup
1- Prolisovaný česnek smícháme se zázvorem a pálivou paprikou. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme česnekovou směs, trochu zalijeme vodou, povaříme na staženém plameni 5 minut a přidáme osolené porce kuřete. Přidáme oloupaná a na drobno nakrájená rajčata, horké koření a dle chuti osolíme. Vše podlijeme vodou tak, aby se maso dusilo a vaříme dokud nejsou porce masa měkké na mírně staženém plameni 20 - 25 minut, dle velikosti porcí. 2 - Nakonec přidáme špetku šafránu, který si natlučeme aby pustil žlutou barvu a rozpustíme ho v mléce a přidáme k omáčce spolu s napálenými meruňkami. Použijte opravdu zralé meruňky, což může být někdy problém, protože mnoho obchodů prodává tzv. meruňku kamennou, kříženou s citrónem a to fakt není ono. Takže pokud nemáte meruňky zralé, použijte raději kompotované. U rajčat je situace podobná, někdy mám pocit, že je máčí v octě...jako přílohu použijte dušenou basmati rýži. Dobrou chuť.