Postup
1 - Kuře podlijeme vodou tak, aby se dusilo, přidáme oloupanou a na špalíčky nakrájenou mrkev, napůlenou cibuli, šalvěj a dle chuti osolíme. Vaříme dokud kuře není měkké. Kuře pak nakrájíme na porce a po vychladnutí maso obereme a nakrájíme na menší kousky, vývar nevylévejte. Na másle opečeme po obou stranách plátky veky a nasekáme je v sekáčku. Mandle spaříme, oloupeme a také nasekáme na drobno. 2 - Do hrnce vložíme nasekané mandle ,nasekanou veku a petrželku, skořici, pepř, zalijeme 300 ml vývaru z dušeného kuřete a za častého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne, dle chuti dosolíme. Omáčku dochutíme trochou citronové šťávy. Omáčkou polijte kuřecí kousky a podávejte. Ideálně s bramborem, může být i dušená rýže. Dobrou chuť.