Postup
1 - Kachnu naporcujeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, slaninu nakrájenou na kostičky a kořenovou zeleninu nakrájenou na tenké plátky. Tuto směs povaříme 5 minut. Na ní vložíme porce kachny a opečeme ji po obou stranách. Porce následně zalijeme protlakem rozmíchaným ve vodě. Vody musí být tolik aby se maso dusilo a dle chuti osolíme. Dusíme za občasného promíchání 35 - 45 minut, dle velikosti porcí, dle potřeby doléváme trochu vody. 2 - Než se maso dodusí, připravíme si rýži. Rýži krátce osmahneme a pak ji uvaříme ideálně v rýžovaru. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na másle. Když se maso dodusí, přidáme do rýže 5 - 6 naběraček omáčky, podušené žampiony a strouhaný sýr. Vše důkladně promícháme. A máme hotovo. Dobrou chuť.