Postup
1 - Stehýnka osolíme,opepříme a protneme vždy jedním plátkem slaniny. Je to snadné. Ostrým nožem prořízněte otvor v horní a také ve spodní části stehna a potáhněte jimi plátky slaniny. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku a zbytek slaniny, přidáme porce kuřete, všechno koření a zalijeme vývarem tak aby se maso dusilo. Hrnec pak vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme přikryté poklicí 25 - 30 minut dle velikosti porcí. Během pečení porce podléváme a na posledních 5 - 7 minut pečeme bez pokličky. 2 - Z hrnce vyndáme porce masa a výpek vaříme téměř na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, přilijeme drůbeží vývar, přivedeme k varu a vaříme na mírně staženém plameni 10 minut, dle chuti dosolíme. Hotovou omáčku scedíme a polijeme jí porce masa. Podávejte s bramborem. Dobrou lahodnou chuť.