Postup
1 - Nejprve si připravíme omáčku. papriky nakrájíme na půlky, očistíme a vložíme na 10 minut do vody. Gril v troubě předehřejeme na 160 stupňů. Papriky rozložíme na alobal a vložíme na plech. Grilujeme nejprve 15 minut na 160 stupňů, pak zvedneme teplotu na 220 stupňů a grilujeme 15 - 20 minut. Takto upravené papriky vložíme do igelitového sáčku, ideálně do sáčku na zamrazení potravin, vypustíme z něj vzduch a necháme v něm papriky 15 minut. Pak je vyndáme a oloupat je nyní již hračka. Oloupané papriky nasekáme v sekáčku. 2- Na oleji osmahneme prolisovaný česnek přesně tak dlouho, než stačíme vložit rajčatový protlak. přidáme nasekané pečené papriky, chilli papričky, koření a vodu, trochu osolíme, dobře promícháme a povaříme na mírně staženém plameni 10 minut. Prozatím odstavíme. 3 - Stehna naporcujeme na spodní a horní části, lehce je osolíme a osmahneme na oleji. Vyndáme je na talíř a do pánve vlijeme omáčku z paprik, vrátíme zpět maso a zalijeme vodou tak aby se vše dusilo. Přivedeme k varu a podusíme na staženém plameni 20 - 25 minut, dle velikosti porcí. Maso znovu vyndáme na talíř. V omáčce namáčíme tortily a pomažeme je i z vrchu. Posypeme čedarem a na kostičky nakrájeným ementálem, složíme do psaníčka , které zatížíme porcemi masa a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Tortily polijeme zbytkem omáčky a posypeme čedarem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů 20 - 25 minut. Dobrou chuť.