Postup
1 - Připravíme si marinádu z 400 ml podmáslí, chilli a estragonu. Stehna rozpůlíme na spodní část a paličky, lehce osolíme, vložíme do marinády a necháme několik hodin marinovat, ideálně přes noc. V menším hrnci osmahneme na másle na drobno nakrájenou cibuli a na tenká kolečka nakrájenou mrkev. Zeleninu zalijeme 100 ml podmáslí a povaříme 3 minuty. Kuřecí kousky vložíme do zapékacího pekáče, přelijeme je marinádou a podušenou zeleninou. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme dle velikosti porcí 35 -40 minut. Mezitím si připravíme placky. 2 - Brambory uvaříme ve slupce, necháme je zcela vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Lehce je osolíme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, mouku a strouhaný sýr. Vše důkladně promícháme. Z těsta vytváříme kulaté placky, silné cca 0,5 cm. Placky pečeme na oleji v nepřilnavé pánvi, můžeme je také péct v troubě. placky jsou velmi, velmi chutné. Recept je přibližně na 10 ks placek. 3 - Hotovou pochoutku posypeme slaninou, opečenou na nepřilnavé pánvi na troše másla. Bramborové placky jsou chutnou a skvělou přílohou a můžete je používat k namáčení do velmi chutného výpeku. Dobrou chuť.