Postup
1 - Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Maso vyndáme z pánve na talíř a zatím ho přikryjeme dalším talířem. Cibuli a česnek rozmixujeme v sekáčku na pastu a promícháme se zázvorem. Pastu vložíme do výpeku po masu, případně můžeme přidat trochu másla. Přidáme mandlovou moučku nebo na jemno nasekané mandle, kurkumu, chilli, koriandr. Vše dobře promícháme a na mírně staženém plameni povaříme 2 minuty. Maso vrátíme zpět na pánev, zalijeme trochou vody aby se maso dusilo, zakryjeme pokličkou a za občasného promíchání dusíme 25 minut. 2 - Než se maso udusí připravíme si rýži. Strouhaný kokos smícháme s mlékem. Na másle osmahneme bobkový list, nasekané mandle, hořčičná semínka a chilli. Když začnou praskat hořčičná semínka je směs do rýže hotová. Rýži zalijte v rýžovaru vodou dle návodu, přidejte sůl, kurkumu, kokos s mlékem a osmahlou směs koření a dle chuti citronovou šťávu. Vše důkladně promíchejte a nechte rýžovar dělat jeho práci. Na talíři ozdobte rýži kouskem citronu. 3 - Zpět k masu. Přidáme smetanu, garam masalu a vejce uvařená na tvrdo, které před vložením pokrájíme na drobno. Na staženém plameni dobře vše promícháme a povaříme ještě 3 minuty. Na talíři ozdobíme porce kousky upražených mandlí a lístky máty. Dobrou chuť.