Postup
1 - Na másla zpěníme cibulku, přidáme na porcované kuře, zalijeme vodou tak aby se dusilo, přidáme vrchovatou lžičku mleté papriky, pepř, dle chuti osolíme a dusíme pod pokličkou do měkka. Vývar nevyléváme, budeme ho ještě používat. Maso potom vyjmeme, necháme vychladnout, z porcí obereme všechno maso a nakrájíme ho na menší kousky. Brambory si předvaříme ve slupce do poloměkka. Necháme je vychladnout a nakrájíme je na kolečka. Pokud používáme rané brambory, můžete je nakrájet i se slupkou. 2 - Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou z bílého pečiva. Do formy pak skládáme po vrstvách nejprve brambory nakrájené na kolečka, které lehce osolíme a lehce posypeme majoránkou. Pak pokládáme vrstvu z kuřecího masa a celou tuhle vrstvu trochu podlijeme vývarem z dušení. Pak vytvoříme identicky další vrstvu, kterou opět zalijeme vývarem z dušení. Poslední vrstvu tvoří brambory, které opět kořeníme a zalijeme trochou vývaru. 3 - Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů 25 - 30 minut. Nakonec 7 minut před koncem dušení posypeme směs strouhaným sýrem a dopečeme. Dobrou chuť.