Postup
1 - Kachnu osolíme, pokmínujeme, podlijeme vínem a za občasného podlévání pečeme do měkka. Během pečení vybereme trochu šťávy z výpeku, ve kterém osmahneme cibuli nakrájenou na drobno. Přidáme pokrájené zelí a zbytek vypečené šťávy. Dobře promícháme a podusíme 15 minut na staženém plameni. Kachnu naporcujeme a vložíme na zelí 10 minut před koncem dušení. 2 - Syrové brambory nastrouháme a necháme 20 - 30 minut odležet aby brambory pustily vodu. Tu pak slijeme a rukou ještě trochu vody vymačkáme a slijeme. Potom přidáme mouku, vejce a sůl. Dobře promícháme. Těsto nabíráme na lžíci a v ruce se snažíme vytvořit koule. Ty vkládáme do vroucí osolené vody. Povaříme 20 minut. Dobrou chuť.