hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Pikantní slepice se zapečenými prošťouchanými bramborami  (2).JPG
    • Pikantní slepice se zapečenými prošťouchanými bramborami  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Květen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Květen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Slepici si uvaříme v tlakovém hrnci, vývar nevyléváme. Slepici necháme vychladnout, obereme z ní maso, které nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájenou na drobno, česnek na tenké plátky osmahneme na oleji. Česnek rozhodně nesmí zhnědnout. Potom přidáme kousky masa a vše ještě 2 minuty osmahneme. Pak přidáme spařená oloupaná rajčata nakrájená na drobno, obě papriky a zalijeme 3 naběračkami vývaru. Přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a podusíme 15 minut. Následně přidáme hrášek, víno, pepř, sůl, přilijeme naběračku vývaru a povaříme ještě 10 minut. 2 - Oloupané a nakrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody s trochou celerové nati nebo libečku a vaříme do měkka. Vyndáme bylinky a brambory dobře prošťoucháme, přidáme trochu soli a lžičku kmínu a promícháme s cibulí zpěněnou na másle. Vše důkladně promícháme a dáme zapéct na 200 stupňů a 15 minut. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na slepici












  • Na prošťouchané brambory










  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz