hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Pikantní slepice se zapečenými prošťouchanými bramborami  (2).JPG
    • Pikantní slepice se zapečenými prošťouchanými bramborami  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Slepici si uvaříme v tlakovém hrnci, vývar nevyléváme. Slepici necháme vychladnout, obereme z ní maso, které nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájenou na drobno, česnek na tenké plátky osmahneme na oleji. Česnek rozhodně nesmí zhnědnout. Potom přidáme kousky masa a vše ještě 2 minuty osmahneme. Pak přidáme spařená oloupaná rajčata nakrájená na drobno, obě papriky a zalijeme 3 naběračkami vývaru. Přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a podusíme 15 minut. Následně přidáme hrášek, víno, pepř, sůl, přilijeme naběračku vývaru a povaříme ještě 10 minut. 2 - Oloupané a nakrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody s trochou celerové nati nebo libečku a vaříme do měkka. Vyndáme bylinky a brambory dobře prošťoucháme, přidáme trochu soli a lžičku kmínu a promícháme s cibulí zpěněnou na másle. Vše důkladně promícháme a dáme zapéct na 200 stupňů a 15 minut. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na slepici












  • Na prošťouchané brambory










  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz