Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Česko
Postup
1 - Slepici si uvaříme v tlakovém hrnci, vývar nevyléváme. Slepici necháme vychladnout, obereme z ní maso, které nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájenou na drobno, česnek na tenké plátky osmahneme na oleji. Česnek rozhodně nesmí zhnědnout. Potom přidáme kousky masa a vše ještě 2 minuty osmahneme. Pak přidáme spařená oloupaná rajčata nakrájená na drobno, obě papriky a zalijeme 3 naběračkami vývaru. Přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a podusíme 15 minut. Následně přidáme hrášek, víno, pepř, sůl, přilijeme naběračku vývaru a povaříme ještě 10 minut. 2 - Oloupané a nakrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody s trochou celerové nati nebo libečku a vaříme do měkka. Vyndáme bylinky a brambory dobře prošťoucháme, přidáme trochu soli a lžičku kmínu a promícháme s cibulí zpěněnou na másle. Vše důkladně promícháme a dáme zapéct na 200 stupňů a 15 minut. Dobrou chuť.