Postup
1 - Papriky upečeme v pekáči s trochou vody na 210 stupňů asi 15 - 20 minut. Pečeme papriky dokud nezačnou z vrchu tmavnout. Pak je vyndáme zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout. Papriky jdou poté lehce oloupat. Teprve jako poslední , již oloupané papriky zbavíme špiček a semínek. Cibuli rozmixujeme v sekáčku, rajčata nakrájíme nadrobno, promícháme v míse a lehce osolíme, to je směs lutika. 1 - Kuře v prvním hrnci zalijeme 300 ml vody, přidáme vrchovatou lžíci másla, přivedeme k varu povaříme 7 minut z obou stran. Kuře pak vyndáme na prkýnko, necháme malinko vychladnout aby se s ním dalo pracovat. Pak ho naporcujeme, osolíme a opepříme. Porce osmahneme na másle, zalijeme vývarem z hrnce č.1 a přidáme rozmixovanou cibuli, na drobno nakrájené pečené papriky a nadrobno nakrájená rajčata. Povaříme v otevřeném hrnci a staženém plameni 12 - 15 minut, dle velkosti porcí. Na talíři ozdobte čerstvou petrželkou. Podávejte s bramborem, chutná dobře i s rýží. Dobrou chuť.