Postup
1 - Porce kuřete osolíme a osmahneme z obou stran na másle. Porce vyndáme na talíř a vložíme do hrnce na kostičky nakrájenou slaninu, v případě potřeby přidejte ještě trochu másla. Stáhneme plamen a za stálého promíchávání osmahneme cca 30 vteřin a přidáme jarní cibulku upravenou tak, že odřízneme vrchní zelenou část a spodní dáme do hrnce. Osmahneme 1 minutu za občasného promíchání. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a žampiony. Ty nám vždy pustí trochu vody, takže je povaříme 2 minuty a samozřejmě občas promícháme. Vrátíme porce kuřete zpět do hrnce, zalijeme vínem a 300 ml horké vody, přidáme bobkový list, nasekanou petrželku a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 25 minut (záleží na velikosti porcí). 2 - Během dušení kuře párkrát obrátíme, případně dle chuti dosolíme, ale slanina ji má obvykle dost. V hrnci by nám měla zbýt trochu hustší šťáva. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.