hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Kachna v zelí se škvarkovými knedlíky (3).JPGKachna v zelí se škvarkovými knedlíky (1).JPG
    • Kachna v zelí se škvarkovými knedlíky (3).JPG
    • Kachna v zelí se škvarkovými knedlíky (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Únor 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Únor 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kachnu osolíme, pokmínujeme, podlijeme horkou vodou a pečeme do poloměkka. Teplotu pečení zde neuvádím, ale doporučuji péct kachnu déle a tedy na nižší teplotu cca 160 stupňů. Kachna se tak peče asi 90 minut, ale maso pak bude velmi jemné a chutné. Během pečení kachnu samozřejmě občas přeléváme vypečenou šťávou. 2 - Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme ji na kachním sádle, přidáme zelí bez nálevu nakrájené nadrobno, zalijeme vínem a podusíme 5 minut. Zelí přidáme po polovině pečení kachny na dno pekáče a za občasného přelévání vypečenou šťávou dopečeme. 3 - Připravíme si škvarkové knedlíky. Brambory uvaříme ve slupce a necháme zcela vychladnout. Olupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, krupici, vejce a vytvoříme těsto, které je trochu lepkavé...Z těsta vytvoříme dílky do kterých dáme po lžičce namletých škvarků. Dílky zabalíme a dáme vařit do vroucí osolené vody na 12 minut. Knedlíky na talíři omastíme trochou sádla a ozdobíme smaženou cibulkou na sádle. Dobru vydatnou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kachnu










  • Na knedlíky











  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz