Postup
1 - Kuřecí stehna osolíme a necháme zatím odležet. Dvě červené papriky rozpůlíme potřeme olejem a ugriljume v troubě na 220 stupňů 15 - 20 minut, položené slupkou nahoru, dokud nezačne paprika trochu tmavnout. Necháme je vychladnout a nyní velice jednoduše slupku sloupneme. Takto připravené papriky rozmixujeme. 2 - Kuřecí stehna rozkrojíme v kloubu a rozdělíme je tak na horní a dolní. Kuřecí kousky pak osmahneme v oleji po obou stranách do zlatova a vyndáme na talíř s ubrouskem. Do stejného oleje vložíme cibuli, nastrouhaná jablka, prolisovaný česnek, oregano, promícháme a za občasného míchání povaříme 3 minuty. Pak přidáme rajčata z konzervy, rozmixovanou papriku a zbytek paprik nakrájených na tenké nudličky,chilli a dle chuti osolíme. Podlijeme trochou "paprikové vody", tedy vody, kterou nalijeme do mixeru po paprikách. Důkladně promícháme a vrátíme do směsi kuřecí kousky. Za občasného promíchání, podusíme pod pokličkou na staženějším plameni 25 minut.Občas dle potřeby podléváme paprikovou vodou. 3 - Podáváme s nahřátou tortilou. Tortilu(y) položte na větší talíř a vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 80 stupňů. Dobrou Mechiko chuť.