Postup
1 - Nejprve si připravíme zázvorové víno, je to docela jednoduché. Víno a zázvor přivedeme k varu, povaříme 1/2 minuty a necháme vychladnout. Víno bude chuťově výraznější pokud ho uděláme den předem. 2 - Kachnu nejprve vykostíme, je to podobné kostění kuřete, jenom o trošičku pracnější. Kachní maso pak osolíme, nakrájíme na kostičky a obalíme ve škrobu a potom v rozšlehaném vejci. Vše osmahneme asi 1 minutu na sádle. Přidáme zázvorové víno, sojovku, cukr, promícháme a povaříme 2 minuty. Zalijeme štávou z ananasu a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme kostičky ananasu, povaříme další 3 - 4 minuty a máme hotovo. Podávejte s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.