hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Kachna na olivách (3).JPGKachna na olivách (2).JPG
    • Kachna na olivách (3).JPG
    • Kachna na olivách (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kachnu nejprve osolíme a vložíme do zapékacího pekáče. Na dno pekáče dáme špejle a kachnu na ně položíme prsama dolů. Podlijeme trochou vody (asi 100 ml) a dáme péct na 180 stupňů 15 minut. Asi po 7 minutách kachnu propícháme zejména v oblasti prsou a pod křídly aby vyteklo co nejvíce tuku. 2 - Po 15 minutách odebereme několik lžic tuku(nebojte se, že je s trochou vody). Na něm pak v hrnci povaříme - osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev, poprášíme hladkou moukou, promícháme a znovu krátce osmahneme. Potom přidáme protlak, víno, pepř, pár lžic vody promícháme, necháme přejít varem a tuhle směs přidáme ke kachně. 3 - Kachnu pečeme dokud nezměkne, ale ne tak aby se nám rozpadla...Pak ji opatrně obrátíme a dopečeme do zlatavé vrchní kůrky. Během pečení kachnu samozřejmě podléváme výpekem. Nakonec přidáme olivy bez šťávy a nasekanou petrželku. Krátce dopečeme a je hotovo. Podávejte s trochou rýže, na talíři ji můžete ozdobit trochou čerstvé petrželky. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz