hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Kachna na olivách (3).JPGKachna na olivách (2).JPG
    • Kachna na olivách (3).JPG
    • Kachna na olivách (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kachnu nejprve osolíme a vložíme do zapékacího pekáče. Na dno pekáče dáme špejle a kachnu na ně položíme prsama dolů. Podlijeme trochou vody (asi 100 ml) a dáme péct na 180 stupňů 15 minut. Asi po 7 minutách kachnu propícháme zejména v oblasti prsou a pod křídly aby vyteklo co nejvíce tuku. 2 - Po 15 minutách odebereme několik lžic tuku(nebojte se, že je s trochou vody). Na něm pak v hrnci povaříme - osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev, poprášíme hladkou moukou, promícháme a znovu krátce osmahneme. Potom přidáme protlak, víno, pepř, pár lžic vody promícháme, necháme přejít varem a tuhle směs přidáme ke kachně. 3 - Kachnu pečeme dokud nezměkne, ale ne tak aby se nám rozpadla...Pak ji opatrně obrátíme a dopečeme do zlatavé vrchní kůrky. Během pečení kachnu samozřejmě podléváme výpekem. Nakonec přidáme olivy bez šťávy a nasekanou petrželku. Krátce dopečeme a je hotovo. Podávejte s trochou rýže, na talíři ji můžete ozdobit trochou čerstvé petrželky. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz