Postup
1 - Kuře naporcujeme a lehce osolíme. Jogurt smícháme s mákem a přidáme polovičku z natlučených hřebíčků a 1/2 lžičky kardamonu a dvě nadrobno nakrájené cibule. Vše důkladně promícháme, kuřecí porce pomažeme marinádou, uložíme do zapékací mísy a necháme několik hodin odležet v chladu. 2 - Na másle osmahneme zbytek cibule nakrájené na kolečka. Přidáme kuře s marinádou, povaříme krátce z obou stran a zalijeme hrnkem mléka, dle chuti dosolíme a dusíme 15-20 minut, dle velikosti porcí. Rýži uvaříme s druhou částí tlučených hřebíčků s kardamonem. Když je rýže hotová, vyndáme z hrnce maso, přidáme rýži a natlučenou špetku šafránu, vše důkladně promícháme, necháme minutku přejít varem, vrátíme maso zpět a podáváme. Dobrou chuť.