hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Kuřecí prsa po Lombardsku (2).JPG
    • Kuřecí prsa po Lombardsku (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Únor 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Únor 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kuřecí prsa jsou obvykle silnější, proto je nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme je a opepříme. Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí prsa a po obou stranách je osmahneme. Podlijeme vývarem tak aby se vše dusilo, přidáme nasekanou petrželku a 10 minut podusíme. Pak přidáme hrášek a podusíme znovu 10 minut. Nakonec přidáme pokrájená kuřecí játra a podusíme 5 minut. Plamen stáhneme přidáme rozšlehaná vejce smíchaná s citronovou šťávou, promícháme, minutku povaříme na malém plameni a je hotovo. Podávejte s bramborovými noky. 2 - Nejprve si uvaříme brambory ve slupce.Necháme je trochu vychladnout, oloupeme a ještě trochu teplé je rozšťoucháme. Máslo necháme změknout a vyšleháme ho do pěny. Pak přidáme brambory, mouky, vejce,trochu soli a trochu strouhaného muškátového oříšku a vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto. Těsto pak necháme 10 minut odpočinout. 3 - Vál si dobře pomoučněte hrubou mokou a z těsta si vytvořte válečky. Z válečku postupně odkrojíme 1 až 2 cm široké kousky (jak kdo rád). Ve vodě ještě nabudou. Vaříme je v osolené vroucí vodě 10 minut. Nechte noky odkapat, na talíři je posypte strouhaným sýrem. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na prsa













  • Na noky











  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz