Postup
1 - Kachnu dobře osolíme, podlijeme trochou vody a pečeme ji v troubě předehřáté na 200 stupňů 90 minut. Kachnu během pečení v pekáči alespoň jednou otočíme aby byla do červena z obou stran. 2 - Mezitím očistíme mrkve, nakrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme je vínem a vývarem z morkové kosti, přidáme všechno koření, v sekáčku nasekaná játra, morek a vaříme dokud mrkev není měkká. Dle potřeby doléváme vývar. Když je mrkev měkká, vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme. Takto připravenou omáčku co nejvíce prolisujeme přes cedník. Do omáčky poté přidejte naběračku z výpeku z kachny a dle chuti osolte. Vše důkladně promíchejte. Na talíři každou porci kachny přelijte omáčkou. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť