hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    provensálské kuře s pečenými brambory (3).JPGprov kuře.JPG
    • provensálské kuře s pečenými brambory (3).JPG
    • prov kuře.JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Do mísy vložíme na špalíčky nakrájené jarní cibulky, na půlky nakrájená rajčata, na půlky nakrájené olivy, stroužky česneku, které plochou částí nože rozmáčkneme, sůl a provensálské koření. Vše důkladně promícháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka cca 1 cm široké. Ta poté osolíme. 2 - V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a rozpustíme ji. Poté přidáme směs z mísy a vše důkladně promícháme. Poté přidáme na kolečka nakrájené brambory a opět vše promícháme. Za občasného promíchání povaříme 2 minuty. Takto připravenou směs vložíme do pekáče. Do výpeku dle potřeby přilijeme trochu oleje a osmahneme lehce porce masa po obou stranách aby se maso zatáhlo. Porce masa poté vkládáme na směs do pekáče. Nakonec vše v pekáči podlijeme 3 naběračkami drůbežího vývaru. Pečeme v zakrytém pekáči 60 minut. Poté si již jen pochutnávejte na této originální pochoutce. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz