Postup
1 - Slepici vaříme v tlakovém hrnci s kořenovou zeleninou, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Od začátku syčení hrnce vaříme slepici 40 minut. Slepici nechte vychladnout ve vývaru, maso poté bude šťavnatější. 2 - Ze slepice obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky. Vývar scedíme a nevyléváme. V menším množství vývaru rozmixujeme uvařenou kořenovou zeleninu. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, promícháme a krátce povaříme. Potom přidáme vývar s rozmixovanou zeleninou, na kostičky nakrájenou papriku, dle chuti sůl a obě mleté papriky. Vše důkladně promícháme, stáhneme plamen na polovinu, dle potřeby přilijeme vývar a vaříme omáčku 12 minut. Dle potřeby přiléváme vývar. Omáčku vypneme, přidáme kysanou smetanu, vše opět důkladně promícháme a je hotovo. Dobrou chuť.