Postup
1 - Kachnu osolíme a to i zevnitř. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky, cibuli na čtvrtky a takto připravenou zeleninu osmahneme na lžíci másla. Za občasného míchání povaříme zeleninu 5 minut a poté ji vložíme na dno zapékacího pekáče. Na zeleninu vložíme kachnu, podlijeme ji polovinou vína a naběračkou drůbežího vývaru a vložíme ji do trouby předehřáté na 210 stupňů. Kachnu pečeme celkem 90 minut v zakrytém pekáči. 2 - Během pečení kachnu podlévejte výpekem. V polovině času pečení kachnu otočte a přidejte ke kachně 5 lžic nakládaných višní i se šťávou. Dále platí, že kachnu při pečení přeléváme výpekem. 3 - Do menšího hrnce vložte 5 lžic višní i se šťávou a zbytek vína. Vše promíchejte, přiveďte k varu, stáhněte plamen na polovinu a povařte pod pokličkou 5 minut. Jednotlivé porce na talíři přelijte výpekem se zeleninou a višněmi a přidejte svařené višně s vínem. Ideální přílohou k této pochoutce jsou brambory. Hezky si je rozšťouchejte v sosíku a pochutnávejte si na této výjimečné pochoutce. Dobrou chuť.