hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Horácké kuře  (1).JPGHorácké kuře  (2).JPG
    • Horácké kuře  (1).JPG
    • Horácké kuře  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červenec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červenec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kuřecí maso osolíme. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, vše promícháme a krátce povaříme. Potom přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, všechno koření, dle chuti sůl, cukr a citronovou kůru. Vše opět důkladně promícháme a lehce zasmahneme. Poté vložíme zpět maso a vše podlijeme drůbežím vývarem tak, aby se vše dusilo. Dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké. Dle potřeby doléváme vývar. 2 - Když je maso měkké vyndáme ho na talíř, který zatím zakryjeme. Do omáčky přidáme víno a dle potřeby znovu trochu drůbežího vývaru. Přivedeme k varu a povaříme pod pokličkou 5 minut. Poté vše scedíme, vyndáme bobkový list a zeleninu již zpět nevracíme. Do omáčky přidáme v malém množství vývaru rozmíchanou lžíci mouky, dle potřeby opět přidáme vývar, přivedeme k varu a povaříme na téměř staženém plameni. Omáčka by měla být lehce hustá, rozhodně by v ní neměla stát lžíce...Vrátíme zpět maso a máme hotovo. Vhodnou přílohou jsou ječné kroupy nebo bramborová kaše. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny


















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz