hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Horácké kuře  (1).JPGHorácké kuře  (2).JPG
    • Horácké kuře  (1).JPG
    • Horácké kuře  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kuřecí maso osolíme. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, vše promícháme a krátce povaříme. Potom přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, všechno koření, dle chuti sůl, cukr a citronovou kůru. Vše opět důkladně promícháme a lehce zasmahneme. Poté vložíme zpět maso a vše podlijeme drůbežím vývarem tak, aby se vše dusilo. Dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké. Dle potřeby doléváme vývar. 2 - Když je maso měkké vyndáme ho na talíř, který zatím zakryjeme. Do omáčky přidáme víno a dle potřeby znovu trochu drůbežího vývaru. Přivedeme k varu a povaříme pod pokličkou 5 minut. Poté vše scedíme, vyndáme bobkový list a zeleninu již zpět nevracíme. Do omáčky přidáme v malém množství vývaru rozmíchanou lžíci mouky, dle potřeby opět přidáme vývar, přivedeme k varu a povaříme na téměř staženém plameni. Omáčka by měla být lehce hustá, rozhodně by v ní neměla stát lžíce...Vrátíme zpět maso a máme hotovo. Vhodnou přílohou jsou ječné kroupy nebo bramborová kaše. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny


















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz