Postup
1 - Kuřecí maso osolíme. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, vše promícháme a krátce povaříme. Potom přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, všechno koření, dle chuti sůl, cukr a citronovou kůru. Vše opět důkladně promícháme a lehce zasmahneme. Poté vložíme zpět maso a vše podlijeme drůbežím vývarem tak, aby se vše dusilo. Dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké. Dle potřeby doléváme vývar. 2 - Když je maso měkké vyndáme ho na talíř, který zatím zakryjeme. Do omáčky přidáme víno a dle potřeby znovu trochu drůbežího vývaru. Přivedeme k varu a povaříme pod pokličkou 5 minut. Poté vše scedíme, vyndáme bobkový list a zeleninu již zpět nevracíme. Do omáčky přidáme v malém množství vývaru rozmíchanou lžíci mouky, dle potřeby opět přidáme vývar, přivedeme k varu a povaříme na téměř staženém plameni. Omáčka by měla být lehce hustá, rozhodně by v ní neměla stát lžíce...Vrátíme zpět maso a máme hotovo. Vhodnou přílohou jsou ječné kroupy nebo bramborová kaše. Dobrou chuť.