hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Pražákovo kuře na karí (1).JPGPražákovo kuře na karí (2).JPG
    • Pražákovo kuře na karí (1).JPG
    • Pražákovo kuře na karí (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Prosinec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Prosinec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si v tlakovém hrnci připravte kroupy. Kroupy nejprve opláchněte řádně horkou vodou. potom je vložte do tlakového hrnce a vařte je v lehce osolené vodě. Když začne hrnce syčet, odpočítejte 30 minut a kroupy jsou hotové. Kdo nemá kroupy rád může si jako přílohu zvolit třeba dušenou rýži. Výživově jsou však kroupy s rýží nesrovnatelné. Rýže vás pouze zaplácne. 2 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a na ní opečeme naporcované a lehce osolené kuře po obou stranách tak, aby se maso zatáhlo. Potom porce masa vyndáme na chvíli na talíř, do výpeku vlijeme trochu vývaru a rozmícháme v něm všechno koření, hořčici, přidáme jalovec a dle chuti sůl. Vrátíme zpět porce masa a zalijeme je vývarem tak, aby se maso dusilo. Přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovic a dusíme dokud maso není měkké. Když je maso měkké vyndáme ho opět na chvíli na talíř, do omáčky vložíme na čtvrtky nebo osminky nakrájené žampiony a podusíme je na staženém plameni pod pokličkou pět minut. Potom vrátíme zpět porce masa. Na talíři prolijte kroupy omáčkou. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny














    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz