hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    kuře lousiette (5).JPGkuře lousiette (6).JPG
    • kuře lousiette (5).JPG
    • kuře lousiette (6).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Květen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Květen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kuře naporcujeme, osolíme a z obou stran osmahneme na oleji tak, aby se maso zatáhlo. Potom přilijeme víno a koňak, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a všechno koření. Přilijeme 1 - 2 naběračky drůbežího vývaru a vše přivedeme k varu. Když začne vývar probublávat, téměř stáhneme plamen a dusíme kuře pod pokličkou 40 minut. Dle potřeby můžete dolít trochu vývaru, ale nejspíše to nebude potřeba. Omáčku trochu osolte 2 - Po uplynutí času na dušení, přilijeme 2 naběračky vývaru, přidáme na kostičky nakrájenou okurku a opět přivedeme k varu. Povaříme omáčku 3 minuty, dle potřeby omáčku dosolíme, stáhneme plamen na polovic a přidáme žloutky promíchané s mlékem. Mícháme omáčku cca 1 minutu. Na talíři zdobíme jednotlivé porce kostičkami uzeného masa a čerstvou petrželkou. Podávejte s dušenou rýží, ideálně jasmínovou. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny

















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz