Postup
1 - Kuře naporcujeme, osolíme a z obou stran osmahneme na oleji tak, aby se maso zatáhlo. Potom přilijeme víno a koňak, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a všechno koření. Přilijeme 1 - 2 naběračky drůbežího vývaru a vše přivedeme k varu. Když začne vývar probublávat, téměř stáhneme plamen a dusíme kuře pod pokličkou 40 minut. Dle potřeby můžete dolít trochu vývaru, ale nejspíše to nebude potřeba. Omáčku trochu osolte 2 - Po uplynutí času na dušení, přilijeme 2 naběračky vývaru, přidáme na kostičky nakrájenou okurku a opět přivedeme k varu. Povaříme omáčku 3 minuty, dle potřeby omáčku dosolíme, stáhneme plamen na polovic a přidáme žloutky promíchané s mlékem. Mícháme omáčku cca 1 minutu. Na talíři zdobíme jednotlivé porce kostičkami uzeného masa a čerstvou petrželkou. Podávejte s dušenou rýží, ideálně jasmínovou. Dobrou chuť.