hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Snadné

  • 4 porce

  • 30 - 45 minut

  • Ostatní státy

    Západní Afrika

  • 310
    Maghrebské kuře
    MAGHEBERSKÉ KUŘE (4).JPGMAGHEBERSKÉ KUŘE (1).JPG
    • MAGHEBERSKÉ KUŘE (4).JPG
    • MAGHEBERSKÉ KUŘE (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kuře naporcujeme a velmi lehce osolíme. Smícháme všechny suroviny na marinádu a vzniklou omáčkou potřeme porce kuřete. Maso necháme ideálně přes noc v uzavřené zapékací nádobě odležet v lednici. 2 - Ke kuřeti přidáme menší naběračku drůbežího vývaru a maso vložíme v zakrytém zapékacím pekáči do trouby předehřáté na 210 stupňů. Pečeme 20 minut, potom porce masa přelijeme výpekem, otočíme a pečeme znovu 20 minut. V malém množství vývaru si rozpustíme 2 lžíce medu. Touto omáčkou přelijeme porce kuřete a posledních cca 5 minut již pečeme kuře v nezakryté. 3 - Cibuli a šalotku nakrájíme na drobno. Do menšího hrnce vlijeme 2 naběračky drůbežího vývaru, výpek z kuřete, přidáme šalotku s cibulí a škrob. Vše důkladně promícháme metličkou. Přivedeme vše k varu, trochu stáhneme plamen a povaříme omáčku 6 - 7 minut. Na talíři přelijte kuře i přílohu omáčkou. Podávejte s dušenou rýží, brambory nebo kus-kusem. Dobrou orientální chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na marinádu











  • Ostatní










  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz