hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Snadné

  • 4 porce

  • 30 - 45 minut

  • Ostatní státy

    Západní Afrika

  • 306
    Maghrebské kuře
    MAGHEBERSKÉ KUŘE (4).JPGMAGHEBERSKÉ KUŘE (1).JPG
    • MAGHEBERSKÉ KUŘE (4).JPG
    • MAGHEBERSKÉ KUŘE (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kuře naporcujeme a velmi lehce osolíme. Smícháme všechny suroviny na marinádu a vzniklou omáčkou potřeme porce kuřete. Maso necháme ideálně přes noc v uzavřené zapékací nádobě odležet v lednici. 2 - Ke kuřeti přidáme menší naběračku drůbežího vývaru a maso vložíme v zakrytém zapékacím pekáči do trouby předehřáté na 210 stupňů. Pečeme 20 minut, potom porce masa přelijeme výpekem, otočíme a pečeme znovu 20 minut. V malém množství vývaru si rozpustíme 2 lžíce medu. Touto omáčkou přelijeme porce kuřete a posledních cca 5 minut již pečeme kuře v nezakryté. 3 - Cibuli a šalotku nakrájíme na drobno. Do menšího hrnce vlijeme 2 naběračky drůbežího vývaru, výpek z kuřete, přidáme šalotku s cibulí a škrob. Vše důkladně promícháme metličkou. Přivedeme vše k varu, trochu stáhneme plamen a povaříme omáčku 6 - 7 minut. Na talíři přelijte kuře i přílohu omáčkou. Podávejte s dušenou rýží, brambory nebo kus-kusem. Dobrou orientální chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na marinádu











  • Ostatní










  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz