Postup
1 - Kuře naporcujeme a velmi lehce osolíme. Smícháme všechny suroviny na marinádu a vzniklou omáčkou potřeme porce kuřete. Maso necháme ideálně přes noc v uzavřené zapékací nádobě odležet v lednici. 2 - Ke kuřeti přidáme menší naběračku drůbežího vývaru a maso vložíme v zakrytém zapékacím pekáči do trouby předehřáté na 210 stupňů. Pečeme 20 minut, potom porce masa přelijeme výpekem, otočíme a pečeme znovu 20 minut. V malém množství vývaru si rozpustíme 2 lžíce medu. Touto omáčkou přelijeme porce kuřete a posledních cca 5 minut již pečeme kuře v nezakryté. 3 - Cibuli a šalotku nakrájíme na drobno. Do menšího hrnce vlijeme 2 naběračky drůbežího vývaru, výpek z kuřete, přidáme šalotku s cibulí a škrob. Vše důkladně promícháme metličkou. Přivedeme vše k varu, trochu stáhneme plamen a povaříme omáčku 6 - 7 minut. Na talíři přelijte kuře i přílohu omáčkou. Podávejte s dušenou rýží, brambory nebo kus-kusem. Dobrou orientální chuť.