Postup
1 - Do tlakového hrnce vložíme kuře a na špalíčky nakrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme vodou a osolíme. Od začátku kdy hrnec začne syčte, vařte kuře se zeleninou 30 minut. 2 - Kuře vyndáme z vývaru, necháme ho zchladnout tak, aby jsme z něj mohli sundat kůži a obrat maso. Maso nakrájíme na menší kousky. 3 - Z másla a mouky si vytvoříme jíšku, kterou zalijeme 500 ml zchladlého vývaru a dobře metličkou promícháme. Přidáme tymián, hřebíček a bobkový list, přilijeme víno, trochu směs osolíme. Přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a povaříme pod pokličkou 10 minut. Pak přidáme smetanu a žloutky a vše dobře promícháme metličkou, vložíme do omáčky maso a prohřejeme ještě 3 minuty. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.