Snadné
4 porce
30 - 45 minut
Česko
Postup
1 - Stehna přepůlíme v klobu, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a lehce potřeme olejem. Takto připravená stehna necháme odležet 2 hodiny v lednici. 2 - Mezitím si připravíme uhlířinu. Brambory oloupeme a uvaříme s kmínem v osolené vodě do měkka. V tlakovém hrnci uvaříme v osolené vodě kroupy. Od doby kdy začne hrnec syčet, si nařiďte minutku na 25 minut. Kroupy sceďte. Brambory také scedíme a rozšťoucháme, přidáme kysané zelí, uvařené kroupy a na kostičky nakrájenou rozpuštěnou slaninu. Vše důkladně promícháme. 3 - Ve šlehači vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Potom do něj přešleháme žloutky,mouku,vodu, olej a všechny ostatní suroviny. V těstíčku obalujeme stehna, která v oleji ihned osmahneme. Na talíři pokládejte stehna na uhlířinu. Dobrou chuť.