hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (5).JPGkachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (4).JPG
    • kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (5).JPG
    • kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kachnu omyjeme a osolíme zvenku i zevnitř. Do kachny vložíme na měsíčky nakrájené jablko a kůži pak posypeme kmínem. Kachnu potom vložíme do pekáče (já používám varné sklo, je do něj dobře vidět,snadná údržba atd.) posypeme kmínem a obložíme na měsíčky nakrájeným jablkem, podlijeme trochou vody a pečeme na 200 stupňů cca 1 hodinu( záleží na velikosti kachny).Kachnu pravidelně přeléváme vypečeným sosíkem. 2 - Mezitím si připravíme zelí a knedlíky. Nejprve si nakrájíme si zelí. V hrnci na sádle osmahneme cibuli přidáme zelí, lžičku soli a lžičku kmínu a dusíme doměkka. Vody dáme jen tolik aby se zelí dusilo, případně během dušení trochu přilijeme. Asi 10 minut před koncem dušení přilijeme víno, přidáme cukr a nakonec lžíci mouky rozmíchanou ve vodě. Vše ještě povaříme případně dochutíme dle vlastní preference. 3 - Bramborové knedlíky uděláme takto: nastrouhejte ve slupce uvařené brambory, přidejte krupici, mouku a jeden žloutek, lžičku kurkumy a trochu osolte. Sůl rozhodně nedávejte na brambory ,ale přidávejte ji až s moukou, jinak brambory pustí vodu a to je špatně.. Vše důkladně promíchejte, pokud je těsto příliš řídké přidejte mouku. Z těsta vytvarujte válečky, které ihned vložte do vroucí osolené vody. Vařte 20 minut, vyndejte, propíchejte po povrchu vidličkou a naporcujte. Kurkumu přidávám aby knedlíky byly hezky žluté, jestli se tato barva někomu nelíbí, kurkumu přidávat nemusí. No a teď již jen nazdobit talíř a s chutí do toho a…Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kachnu







  • Na zelí











  • Na knedlíky









  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz