Postup
1 - Kachnu omyjeme a osolíme zvenku i zevnitř. Do kachny vložíme na měsíčky nakrájené jablko a kůži pak posypeme kmínem. Kachnu potom vložíme do pekáče (já používám varné sklo, je do něj dobře vidět,snadná údržba atd.) posypeme kmínem a obložíme na měsíčky nakrájeným jablkem, podlijeme trochou vody a pečeme na 200 stupňů cca 1 hodinu( záleží na velikosti kachny).Kachnu pravidelně přeléváme vypečeným sosíkem. 2 - Mezitím si připravíme zelí a knedlíky. Nejprve si nakrájíme si zelí. V hrnci na sádle osmahneme cibuli přidáme zelí, lžičku soli a lžičku kmínu a dusíme doměkka. Vody dáme jen tolik aby se zelí dusilo, případně během dušení trochu přilijeme. Asi 10 minut před koncem dušení přilijeme víno, přidáme cukr a nakonec lžíci mouky rozmíchanou ve vodě. Vše ještě povaříme případně dochutíme dle vlastní preference. 3 - Bramborové knedlíky uděláme takto: nastrouhejte ve slupce uvařené brambory, přidejte krupici, mouku a jeden žloutek, lžičku kurkumy a trochu osolte. Sůl rozhodně nedávejte na brambory ,ale přidávejte ji až s moukou, jinak brambory pustí vodu a to je špatně.. Vše důkladně promíchejte, pokud je těsto příliš řídké přidejte mouku. Z těsta vytvarujte válečky, které ihned vložte do vroucí osolené vody. Vařte 20 minut, vyndejte, propíchejte po povrchu vidličkou a naporcujte. Kurkumu přidávám aby knedlíky byly hezky žluté, jestli se tato barva někomu nelíbí, kurkumu přidávat nemusí. No a teď již jen nazdobit talíř a s chutí do toho a…Dobrou chuť.