Postup
1 - Kuře naporcujeme a z odřezků si připravíme vývar. Na sádle osmahneme naporcované kuře tak, aby se maso zatáhlo. Porce masa vyndáme na talíř, dle potřeby přidáme trochu sádla a zpěníme ve výpeku na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme všechno koření, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vínem a 300 ml vývaru. Vše dobře promícháme, vrátíme zpět kuře a dusíme do měkka, dle chuti omáčku dosolíme a dle potřeby doléváme vývar. Asi v polovině dušení přidáme hrášek. Když jsou porce měkké, vyndáme je znovu na talíř a do omáčky skrze sítko protlačíme vařený žloutek a na jemno nasekaný bílek. Vše dobře promícháme, vrátíme zpět maso a je hotovo. Mňam. Podávejte s dušenou rýží, kterou místo vody zalijte vývarem. Dobrou chuť.