Postup
1 - Kuře naporcujeme a z odřezků si připravíme rychlý vývar. Maso osolíme, osmahneme z obou stran na másle aby se maso zatáhlo a podlijeme vývarem tak, aby se maso dusilo. Mezitím v menším hrnci na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Vše povaříme 3 minuty na trochu staženém plameni za občasného promíchání. Potom zeleninu zaprášíme hladkou moukou, přilijeme 350 ml vývaru a víno, přidáme tymián, kečup a sardelovou pastu. Vaříme na staženém plameni 10 minut. 2 - Když je omáčka hotová, vyndáme porce masa na talíř a do vydušeného vývaru přidáme připravenou omáčku. Vše dobře promícháme dle chuti dosolíme a vrátíme zpět porce masa. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, dodusíme kuře do měkka a podáváme. Ideálně s ječnými kroupy nebo dušenou rýží. Dobrou chuť.