Postup
1 - Kuře naporcujeme, pokud použijete stehna, přeřízněte je v kloubu na horní a spodní. Porce masa osmahneme na másle, tak aby se maso zatáhlo a potom porce vyndáme na talíř. Dle potřeby přidáme trochu másla a na něm zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Porce kuřete na talíři osolíme, vrátíme je zpět do hrnce, zalijeme vroucí vodou z konvice tak, aby se maso dusilo. Přidáme na plátky nakrájené houby, trochu stáhneme plamen a dusíme za občasného promíchání 20 minut, doba dušení záleží samozřejmě na velikosti porcí. Nakonec porce kuřete opět vyndáme, přidáme kysanou smetanu, dle chuti dosolíme a necháme na staženém plameni přejít 3 minuty varem. 2 - V míse dobře promícháme sypké suroviny. Potom přidáme vejce a mléko a ideálně vařečkou mícháme cca 5 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájenou housku a znovu vše dobře promícháme. Povrch těsta lehce posypeme hrubou mouku a necháme pod utěrkou odpočinout 30 minut. Z těsta vytvoříme dvě šišky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Hotové knedlíky vyndáme, po povrchu je propícháme vidličkou a naporcujeme. 3 - Kuře podáváme s houskovým knedlíkem. Knedlíky i maso na talíři dostatečně přelijte omáčkou. Dobrou chuť.