hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Kachna na hlávkovém zelí (4).JPGKachna na hlávkovém zelí (2).JPG
    • Kachna na hlávkovém zelí (4).JPG
    • Kachna na hlávkovém zelí (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Prosinec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Prosinec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kachnu naporcujeme, lehce osolíme a vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, kterou osolíme. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut. Kachnu vyndáme a vývar nevyléváme. 2 - Zelí nakrouháme, osolíme, vložíme na rozpálené sádlo, promícháme, zalijeme 200 l vody, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Potom přidáme spařená, oloupaná a nasekaná rajčata, znovu promícháme, stáhneme trochu plamen a povaříme ještě 10 minut. Přidáme mletou papriku a saturejku, k překvapení všech znovu promícháme a tuto směs rozložíme na zapékací pekáč. Na zelí rozložíme porce kachny, zalijeme 2 - 3 naběračkami vývaru z kachny, pekáč zakryjeme víkem a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 45 - 50 minut, dle velikosti porcí. Během pečení kachnu alespoň jednou přelijeme šťávou. Přílohu již dávat nemusíte, zelí je dost. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny









    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz