Postup
1 - Kuře naporcujeme a osolíme. Šalotku nakrájíme na drobno a osmahneme krátce na oleji. Na šalotce také krátce osmahneme porce masa tak aby se zatáhlo. Přilijeme víno a vodu, přidáme všechno koření a na tenké plátky nakrájený česnek. Dobře promícháme, dle chuti osolíme. Přivedeme k varu, stáhneme trochu plamen a dusíme pod pokličkou 25 - 30 minut, dle velikosti porcí. Dle potřeby přilijte trochu vody s vínem. 2 - Uvaříme si vejce na tvrdo (vejce vložíme na 10 minut do vroucí vody). Z vejce vyndáme uvařené žloutky a rozmělníme je vidličkou. Vyndáme porce kuřete prozatím na talíř, který přikryjeme dalším aby maso nevychladlo. Do omáčky přidáme žloutky a na drobno nasekané mandle. Důkladně promícháme s omáčkou a necháme přejít 3 minuty varem. Podávejte s lilkem nakrájeným na kostičky a osmahlým na oleji. Dobrou chuť.