Postup
1 - Maso nakrájíme na kostičky, sýr rozdrobíme a slaninu nakrájíme na kostičky. Maso zalijeme vodou tak aby se dusilo, trochu osolíme a vaříme 15 -20 minut (dle velikosti porcí) než maso změkne. Maso scedíme, ale nevyléváme. Maso necháme vychladnout, promícháme ho s anglickou slaninou a sýrem. Směsí plníme papriky, které vložíme do zapékacího pekáče. 2 - Pečeme pod grilem předehřátým na 220 stupňů 20 minut ze dvou stran (papriky tedy není nutno otáčet po celém obvodu, otočte je pouze jednou). Z vrchu bude povrch paprik trochu připálený. Toho se vůbec nelekejte, takto se spálí jenom vrchní slupka. Papriky necháme trochu vychladnout, pekáč přeložte asi na 10 minut utěrkou. Slupka z paprik zkrabatí a pak jde lehce stáhnout. Před podáváním tedy lehce odstraníte tu trochu do tmavá zbarvenou část. Je to přirozená vlastnost grilované papriky. Její chuť si jistě zamilujete. Dobrou chuť.