Postup
1 - Nejprve do mísy nadrolíme droždí, přidáme cukr a vidličkou cukr s droždím promícháme dokud nedostane droždí tekutou konzistenci. potom přidáme mléko, promícháme a přidáme 2 lžíce hrubé mouky a znovu vše promícháme. Takto připravený kvásek po povrchu lehce pomoučníme, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kvásek kynout v troubě předehřáté na 40 stupňů. Ani více, ale ani méně. 2 - Do hnětače nasypeme mouku, přidáme kvásek a mléko a vše začneme na menší rychlost hnětat. Když se začne tvořit těsto, přidáme sůl a olivový olej. Hnětač zapneme na trochu vyšší rychlost a hněteme další 4 minuty. Vyšší rychlost neznamená, že hnětač má na kuchyňce poskakovat. Hotové těsto opět po povrchu lehce pomoučníme, zakryjeme utěrkou a necháme 90 minut kynout při stejné teplotě jako kvásek. 3 - Z těsta vytvoříme 120 g bochánky, které rozválíme válečkem do požadovaného kulatého tvaru, zkrátka tak, aby se kolečka vešli na pánev. Placky nechte 30 minut odpočinout. Před smažením je ještě lehce „vytahejte”. Pánev na každou placku lehce potřete olivovým olejem a z obou stran osmahněte podobně jako palačinky. Pokud placka nebude zbytečně vysoká to znamená ne více než 0,5 cm nemusíte se obávat, že by se nepropekla. Nechte pitu vychladnout a podávejte ji k různým řeckým pokrmům. Recept je na 7 - 8 ks 120 g pita placek. Můžete je samozřejmě dělat větší nebo menší. Dobrou chuť.