Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Řecko
Postup
1 - V zapékací míse dobře promícháme všechny předepsané suroviny na marinádu. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a lehce osolíme. Marinádou potom potřeme plátky masa, pekáč zakryjme potravinářskou folií a necháme maso marinovat alespoň 2 hodiny v lednici. 2 - Marinované maso grilujeme v troubě s grilem předehřátým na 190 stupňů. Doba grilování samozřejmě záleží na velikosti (výšce) plátků masa. Obvykle stačí 15 minut po každé straně, ale každá trouba peče i griluje trochu jinak. Mezitím si připravíme salátovou podestýlku a česnekový dip. 3 - Římský salát nakrájíme na menší kousky, salátovou okurku na kostičky, olivy na kroužky, cibuli na drobno, chilli papričku na drobno, cibuli na drobno. Přidejte trochu soli, nasekaný kopr olej a ocet. Vše důkladně promíchejte. Řecké jogurty promíchejte s trochou soli a prolisovaným česnekem a dip je hotový. 4 - Na talíř rozložíme salátovou podestýlku, na ni plátek masa a po stranách dejte česnekový dip. Ten si potom na talíři můžete promíchat se salátem nebo do něj jen namáčet maso. Jak kdo chce. Dobrou chuť.